Kabaču vinegrets ar siļķi – jūs noteikti nekad neesat mēģinājis šādu delikatesi

Ir daudz vinegreta variāciju. Piedāvājam jūsu uzmanībai vienu no tām. Vinegreta salāti ar siļķi, marinētiem gurķiem un zirņiem tiek pagatavoti kā vienmēr vienkārši.

Turklāt var teikt, ka sastāvdaļas ir visizplatītākās. Un jauna sastāvdaļa sālītas siļķes formā zināmā mērā piešķirs pazīstamam ēdienam jaunu garšu.

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

200 grami sālītas siļķes, ļoti vai mazsālītas pēc jūsu gaumes.

Kartupeļi un bietes 150-170 grami, burkāni 100 grami, tikpat daudz sīpolu.

Kabači, pēc plāna, konservēti (vai svaigi) 50-60 grami, tikpat daudz marinētu gurķu un skābētu kāpostu, pāris ēd.k. zaļie zirnīši, 2 ēd.k.

3% etiķis un nerafinēta augu eļļa, sāls, cukurs, melnie pipari, dilles un pētersīļi pēc garšas.

Vinegretu ar siļķi, zirņiem un kabačiem pēc klasiskās receptes ir viegli pagatavot

Vispirms nomazgājiet burkānus, kartupeļus un bietes. Bez mizošanas vāra līdz mīkstas. Turklāt jūs varat tos tvaicēt. Atdzesējam. Nomizo un sagriež mazos kubiņos.

Sajauc etiķi un eļļu. Šis būs aizdars. Sāliet bietes, piparus, pievieno cukuru un pievienojiet nedaudz aizdara. Rezultātā bietes nekrāsos citus produktus.

Saspiediet kāpostus un sasmalciniet tos mazākos gabaliņos. Gurķus, kabačus un pusi sīpola sagriež tādā pašā veidā mazos kubiņos.

Siļķi sagriež plānās šķēlēs. Trešdaļu atliec dekorēšanai (pēc izvēles), pārējo sagriež tādos pašos kubiņos kā citus produktus.

Tagad sajauciet visus produktus, pievienojiet zirņus. Sajaucam. Nogaršojam un, ja nepieciešams, pievienojam sāli. Pagaršojiet vai pietiek piparu. Ja viss jums ir piemērots, pievienojiet aizdaru.

Lasi vēl: Kamēr ir pieejamas svaigas zemenes, izmēģiniet šo atsvaidzinošo vasaras recepti pusdienām, desertiem un brokastīm

Zaļumus rupji sakapā, sīpolus sagriež gredzenos. Savukārt pa virsu vinegretam liek zivju šķēles, sīpolu gredzenus un zaļumus.

Recepte Nr. 2 – vinegrete ar cukini kartupeļu vietā: bez liekām kalorijām

Jūsu iecienītāko salātu vasaras versija. Gaišs, garšīgs un ļoti vienkāršs.

Sastāvdaļas:

vārīti burkāni – 2 gab .;

vārītas bietes – 2 gab .;

kabači – 1 gab .;

zaļie zirnīši – 1/8 tase;

svaigs gurķis – 2 gab .;

loki – 2-3 spalvas;

augu eļļa – 2 ēdamk.;

sāls, malti pipari, sinepes, citronu sula – pēc garšas.

Sagatavošana:

Kabačus sagriež kubiņos. Kopā ar zirņiem aplej ar verdošu ūdeni 2-3 minūtes. Noteciniet šķidrumu. Noskalo ar aukstu ūdeni. Ja izmantojat konservētus zirņus, tie nav jāmiekšķē.

Burkānus, bietes un gurķus sagriež kubiņos. Sasmalciniet lokus.

Sajauc visas sastāvdaļas salātu bļodā.

Papildiniet ar eļļu. Pievienojiet sinepes un citronu garšu pēc garšas. Pievienojiet sāli un piparus. Samaisiet.

Gatavs, labu apetīti!

Leave a Comment